Avbytare: Izzettin Adigüzel, Victor Larsson, Gustav Lindquist, Philip Marklund, Mathias Herrström och Joppe Nilsson.

Sebastian Kristensson ut - Mathias Herrström in 77 min
Sebastian Lindahl ut - Joppe Nilsson in 77 min
Joel Jakobsson ut - Fredrik Sjöstedt in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Årets första förlust kom på lördagen mot etablerade division 3 laget Svedala IF. ÖT Smygehuk bytte hela backlinjen jämfört med senast där Adam Norén och Christian Ahlström är knäskadade medan André Andersson drabbats av influensan. 18-årige Jonas Persson gjorde årsdebut och spelade vänsterback. ÖT Smygehuk startade matchen på ett bra sätt och är sånär på att rinna igenom vid ett par tre tillfällen. Martin Silvhed sköt en vänsterkanon som målvakten kunde rädda. Sebastian Lindahl är riktigt nära att komma helt fri med målvakten. Istället kommer 1-0 i den 18:e minuten då Fredrik Sjöstedt blir fälld utanför eget straffområde utan åtgärd där sen en Svedalaspelare chansar med ett lobbskott från 20-talet meter som svävar perfekt över Anders Ohlsson och in i mål. I den 21:a minuten agerar Joel Jakobsson räddande ängel när han räddar på mållinjen. I den 32:a minuten spelas en lång boll upp mot Johan Hellström som tar sig in i straffområdet men blir fälld i skottögonblicket men domaren blundar för ruffen och en straff var kanske på sin plats? Svedala har ett högre tempo i spelet vilket är förståligt då de spelat division 3 fotboll de senaste säsongerna medan ÖT Smygehuk så sent som ifjor spelade i division 5. Svedala skapar några chanser till i första halvlek utan att få utdelning. I paus görs 4 byten hos de grön/vita. Andra halvlek blir en utmärkt försvarsträning då Svedala har bra mycket mer boll än vi. Den stora skillnaden lagen emellan är viljan och hungern att vinna tillbaka bollen när man förlorat den. Svedala skulle bara vinna tillbaka bollen vid varje tillfälle man tappat den och där är ett moment som tränare Kalle Palm lyckats väldigt bra med. Svedala har under andra halvleken ett par utmärkta chanser att utöka ledningen men man är väldigt slarviga på sista tredjedelen. Istället får ÖT Smygehuk ett gyllene tillfälle att kvittera i den 90:e minuten där Mathias Herrström vinner ett motlägg strax utanför Svedalas straffområde och bollen går turligt fram till en helt ren Joppe Nilsson men Joppe har ingen skärpa i avslutet och bollen går utanför den bortre stolpen. Matchen slutar med en 1-0 förlust och Svedalas seger är fullt rättvis men det känns som ett helt okej reslutat även om man aldrig ska vara nöjd med en förlust. Backlinjen fick slita hårt där 19-årige Joel Jakobsson imponerade som mittback. I nästa match väntar Öja FF på lördagen den 9:e mars klockan 10:30 på Köpingeskolans konstgräs i Trelleborg.